Deluxe-mos – krämigt & festligt
Det här moset förvandlar vilken middag som helst till en festmåltid. Börja med fast, smakrik potatis som kokas i lättsaltat vatten tillsammans med en klick smör. När potatisen är mjuk pressas den och vispas ihop med rikligt med smör. Därefter rundas moset av med grädde tills det blir silkeslent och luftigt. Resultatet är ett krämigt och lyxigt potatismos – men räkna med att det är en sann kaloribomb!
Ingredienser
- Fast smakrik potatis Amandine, Ratte, eller dylikt
- Smör
- Grädde
- Salt
Instruktioner
- Skala potatisen (antigen nu eller direkt efter du kokat då det bevarar smaken)
- Koka potatisen i lättsaltat vatten (så de täcker precis alla potatisar) tillsammans med en klick smör.
- Pressa den potatisen genom en potatispress.
- Blanda i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar. (akta så du inte rör förmycket så att det blir klister)
- Justera konsistensen med grädde tills moset blir lent.
- Smaka av igen med salt.