Paketpris
Dröm dig bort till länderna i öst med en asiatisk fiskgryta
Ingredienser
- 600 gram Lax, Torsk, Rödtunga, eller Sjömat som du föredrar
- salt
- neutral olja, att steka i
- 1 st koriander, färsk
- 1 msk stösocker/palmsocker
- 1 msk fisksås
- 1 st Limefrukt, skal och pressad saft
- 1 st röd chilli, finhackad
- 1 dl vatten
- 400 ml kokosmjölk (fet)
- msk ingefära, riven
- 2 st vitlök
- 500 gram Stora Räkor - 40/60
- kokt jasminris, till servering
Instruktioner
- Skala räkor om du ska använda de skär fisken i små kuber.
- Fräs vitök och shalottenlök lätt. De ska inte få färg utan bara svettas lite. Häll på kokosmjölk och vatten.
- Banka citrongräset och ta bort de yttersta hårda bladen. Finhacka resterande tillsammans med korianderstjälkarna. Spara korianderbladen för dekoration.
- Tillsätt den finhackade citrongräset, korianderstjälkarna, socker, chilli, limeblad (valfritt) ingefära, och fiskås. Riv ner limezest och pressa limejuicen. Koka upp och smaka av med fiskås, lime, och salt och peppar
- Tillsätt fisken och koka upp. Ta av kastrullen från plattan och låt stå att fisken blir klar i den varma soppan. Tillsätt eventuellt räkor och toppa med korianderblad. Servera med ris.




