Torsk i ugn med bacon

Torsk i ugn med tomat och knaperstekt bacon.Detta recept görs i samarbete med Fiskeriet 
KUNDFAVORIT

Torsk i ugn med bacon

Ingredienser

4 personer

  • 500 gram Torskrygg
  • 75 gram Bacon
  • 300 gram Skinnfria tomater
  • krm, Peppar
  • krm, Salt
  • tsk Socker
  • 2 tsk Gräslök (Färsk)
  • 3 tsk Olivolja
  • Potatis

Instruktioner

TORSKEN

  • Dela torsken i fyra bitar.
  • Salta och peppra.
  • Ugnsstek i ca 10 minuter på 200 grader.

TOMATER OCH BACON

  • Dela tomaterna i 2 halvor och lägg snittsidan ner så att de rinner av sig.
  • Skär dem i skivor och blanda dem med olivoljan, gräslök, salt, peppar och socker.
  • Strimla bacon och stek dem knaperstekt.

SERVERING

  • Fördela tomatblandningen över fisken, strö bacon och extra gräslök på toppen.
  • Servera med nykokt potatis.
Måltid: Middag
Kök: nordiskt
Kategori: Fisk, Lax, recept, tillagningstips, Torsk
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 40 minuter