Kall dillsås precis som i skolan

Skolans dillsås till fisk ishavet

Kall dillsås – precis som i skolan

En krämig och mild dillsås som passar perfekt till panerad fisk, kokt potatis och andra klassiska husmansrätter.

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs kan uteslutas för en lättare variant
  • 1 msk bostongurka valfritt, men ger en fin smakbalans
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad dill färsk eller fryst
  • 1 tsk citronsaft eller ättika

Instruktioner

  • Blanda gräddfil, crème fraiche och majonnäs i en skål.
  • Rör ner bostongurka, socker, salt och vitpeppar.
  • Hacka dillen fint och blanda ner i såsen.
  • Smaka av med citronsaft eller ättika.
  • Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter innan servering.
Måltid: sås
Kök: Europiskt
Kategori: Skolans dillsås
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 20 minuter
KUNDFAVORIT