Recept Torsk med risotto fiskbilen ishavet.nu

Torsk med risotto

Torsk tillsammans med risotto blir en riktig festmåltid, och du gör klart den medan gästerna sätter sig till bords.

Recept Torsk med risotto fiskbilen ishavet.nu

Torsk med risotto

Skriv ut receptet
Måltid Fisk recept, Torskrecept
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer
Författare Norskfisk.se

Ingredienser

  • 800 gram Norsk Torskryggfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl majs, konserverad
  • 2 msk smör
  • 6 msk parmesan
  • 150 gram kantareller
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gullök
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vitt vin (torrt)
  • 400 gram avorioris
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt, grovt
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skär torsken i portionsbitar och strö över salt.
  • Låt bitarna ligga i 10 minuter, skölj av saltet i kallt vatten och torka bitarna med lite papper.
  • Stek torsken i en blandning av olivolja och smör, ca. 3 minuter på varje sida.

Risotto

  • Koka upp vitt vin, vatten och buljong. Håll varmt.
  • Finhacka lök och vitlök, och sjud lite olivolja tillsammans med ris på medelvärme. Det ska inte steka, bara bli lite mjukt.
  • Häll på så mycket av buljongen att det nästan täcker riset. Låt buljongen koka in under omrörning innan du håller på mer.
  • När du använt ungefär två tredjedelar av buljongen kan du smaka på riset. Det ska vara al dente och ha en fast kärna. Ungefär 20 minuter tar det att få till ett bra risottoris.
  • Stek kantareller lätt gyllenbruna i lite olivolja och lägg de i risotton.
  • Ha i parmesan, smör, majs och olivolja i risotton och smaka av med salt och peppar precis innan servering.
  • Risotton blir tjockare ju längre den står – servera därför direkt.
  • Servera den stekta torsk med risotton.