KUNDFAVORIT
Torsk med risotto
Portioner: personer
Ingredienser
- 800 gram Torskrygg
- 4 msk olivolja
- 1 dl majs, konserverad
- 2 msk smör
- 6 msk Parmesanost
- 150 gram kantareller
- 2 Vitlök
- 1 st Gullök
- 1 tärning hönsbuljong
- 7 dl vatten
- 3 dl vitt vin (torrt)
- 400 gram Risottoris
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 msk salt, grovt
- salt och peppar
Instruktioner
- Skär torsken i portionsbitar och strö över salt.
- Låt bitarna ligga i 10 minuter, skölj av saltet i kallt vatten och torka bitarna med lite papper.
- Stek torsken i en blandning av olivolja och smör, ca. 3 minuter på varje sida.
Risotto
- Koka upp vitt vin, vatten och buljong. Håll varmt.
- Finhacka lök och vitlök, och sjud lite olivolja tillsammans med ris på medelvärme. Det ska inte steka, bara bli lite mjukt.
- Häll på så mycket av buljongen att det nästan täcker riset. Låt buljongen koka in under omrörning innan du håller på mer.
- När du använt ungefär två tredjedelar av buljongen kan du smaka på riset. Det ska vara al dente och ha en fast kärna. Ungefär 20 minuter tar det att få till ett bra risottoris.
- Stek kantareller lätt gyllenbruna i lite olivolja och lägg de i risotton.
- Ha i parmesan, smör, majs och olivolja i risotton och smaka av med salt och peppar precis innan servering.
- Risotton blir tjockare ju längre den står – servera därför direkt.
- Servera den stekta torsk med risotton.