Gör denna brittiska take-away-klassiker i ditt kök!
KUNDFAVORIT
Fish and Chips
Ingredienser
- 2 st Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk
- 400 gram Bakpotatis
- 2 msk olivolja
- 150 gram frysta ärtor
- 2 msk crème fraiche
Till egen panering:
- 2 st skivor vitt bröd
- 2 st vita fiskfiléer, som torsk, stillahavsspätta, rödtunga
- 1 msk vanligt mjöl, kryddat
- 1 st ägg
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C (Varmluftsugn) 225°C Vanlig. Skala och hacka potatis i lagomt tjocka strips, blanda sedan med olivolja och lite salt. Lägg på en stor bakplåt och in i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
- Tag fram våra förstekta Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk ur frysen. Alternativt: gör egna panering: Rosta brödet lätt och blanda sedan kort i matberedaren för att få grovt ströbröd. Vänd fisken i mjöl, skaka av överskottet, doppa sedan i lite vispat ägg, sedan ströbrödet för att beläggas ordentligt. Rosta fisken med chipsen i ytterligare 20 minuter tills båda är gyllene.
- Strax innan Fish and Chips är klara, koka ärtorna i 3-4 minuter, töm vattnet och mosa dem. Rör ner crème fraiche och krydda.