Bläckfiskarmar med mojo rojo. Octopus with mojo rojo

Bläckfiskarmar med mojo rojo

Grillade eller stekta bläckfiskarmar med en rödpaprika sås. Denna rätt är enkel men ändå festlig. Våra Bläckfiskarmar, eller tentakler som man också kan kalla dem, är förkokade innan de är vakumförpackas och fyrsta.
Bläckfiskarmar med mojo rojo. Octopus with mojo rojo

Bläckfiskarmar med mojo rojo

Skriv ut receptet
Stek på eller grilla bläckfiskarmarna ordentligt. De ska vara knapriga för att göra detta recept till en kioskvältare. Bläckfiskarmarna är redan riktigt möra och allt du behöver göra för att lyckas med detta recept är tillaga dem. Sen ringla olivolja på och mixa grillade rödpaprika med olivoja och citron för att få till en riktigt god och smakrik tapas.
Måltid Alla hjärtans dag, Bläckfisk, Förrätt, Grillrecept, Huvudrätt, Medelhavsmat, Tilltugg
Kök Medelhavskost
Keyword Bläckfisk, Grillat, Mojo rojo
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2

Equipment

  • 1 stekpana gjutjärn eller kolstål är perfekt för att steka bläckfiskarmar då de tål hög värme.
  • 1 Stavmixer

Ingredienser

Instruktioner

Bläckfisk

  • Tina bläckfiskarmarna långsamt i kallt vatten
  • Torka bläckfiskarmarna med hushållspapper
  • Stek bläckfisken i en het stekpannan tills den är nästan bränd

Mojo Rojo

  • Öppna burken marinerade paprikor
  • Mixa paprikorna med olivolja, vinäger och citron med stavmixer
  • smaksätt med salt och peppar

Servera

  • Lägg bläckfiskarmarna på tallriken
  • Ringla olivolja och mojo rojo över bläckfiskarmen.