Go Back
+ servings

Så här gör du maki sushi

Förberedelser1 timme
Total tid1 timme
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Middag
Kök: Japanskt
Keyword: Fisk, Lax, recept, Sashimi, tillagningstips
Yield: 4 personer
Author: Norskfisk.se

Materials

  • 800 gram Sushiris
  • 0.5 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 paket nori (gjort av sjögräs)
  • 200 gram Laxfilé, Premium
  • stark chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st salladslök
  • 1 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 st mango
  • 4 msk rostad sesam
  • rullmatta
  • 800 gram Sushiris
  • 0.5 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 paket nori (gjort av sjögräs)
  • 200 gram SALMA
  • stark chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 salladslök
  • 1 avokado
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 4 msk rostad sesam
  • rullmatta

Instruktioner

  • Börja med att koka risetenligt anvisningarna.Medan riset kokar skär du SALMA-laxen på längden i 2 cm tjocka skivor.Skär gurka och mango på längden i ca 1 cm tjocka skivor, samt avokado i tunna klyftor.
  • Blanda risvinäger, salt och socker i en skål.Rör tills allt har lösts upp.Häll lite vätska över riset, lite i taget, och vänd försiktigt.Riset ska vara klibbigt men inte vått.
  • Vi rekommenderar att du har en liten skål med kallt vatten till hands för den händelse riset klibbar fast i händerna eller kniven.Doppa då händer eller kniv i vattnet.
  • Täck bambumattan med plastfolie.Lägg ett noriark på rullmattan och lägg på riset.Riset ska läggas i ett ca 7 mm tjockt lager på noriarket.Lämna 2 cm fritt utrymme i ena änden av noriarket.Här använder vi slutligen lite krossade riskorn för att klistra igen makirullen.
  • Lägg laxryggen, avokado, gurka och rostad sesam på riset.Rulla ihop noriarket till en fast rulle.Ta bort bambumattan.Se till att skarven sitter på undersidan och skär rullen i 8 bitar.