🍚 INGREDIENSER (för 4 personer)
BAS (TILL ALLA BOWLS):
- 4 portioner sushiris kokt, smaksatt, avsvalnat
- 500 g Chuka Ika
- 500 g Wakame
- 1 msk sesamfrön
- 1 dl risvinäger
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 st gurka för att pickla
- 1 knippe Rädisor för att pickla
- 1 st Röd lök för att pickla
VARIANT 1 – Kräftstjärtar
- 200 g Kräftstjärtar
- 1 tsk neutral olja
- 1 msk ljus soja
- 1 tsk rostad sesamolja
- 2 salladslökar tunt skivade (endast till topping)
- 4 msk krämig sweet chili-dressing se nedan
🥄 Krämig sweet chili-dressing:
- 3 msk majonnäs
- 2 msk sweet chili-sås
- 1 tsk limejuice valfritt
VARIANT 2 – Regnbågslax eller Backloin Sashimilax
- 300 g Regnbågslax midloin
- 300 g eller Backloin sashimilax
- 1 avokado i kuber
- 1 dl edamamebönor kokta
- 1 dl mango tärnad
- Jordgubbar eller vattenmelon valfritt
- 4 msk soja–sesam–lime-dressing se nedan
🥄 Soja–sesam–lime-dressing:
- 2 msk ljus soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk limejuice
- 0,5 tsk honung
VARIANT 3 – Tonfisk Saku tataki-stil
- 300 g Tonfisk Saku
- Sesamfrön att rulla i
- Neutral olja till stekning
- 4 msk ponzu–majonnäs se nedan
🥄 Ponzu–majonnäs:
- 2 msk majonnäs
- 1 msk ponzu
- En nypa wasabi eller riven ingefära valfritt