Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Citrontorsk
Skriv ut receptet
Måltid
Fisk recept, Torskrecept
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Portioner
4
personer
Författare
Norskfisk.se
Ingredienser
600
gram
Torskfilé
400
gram
ärtor, frysta
2
dl
vatten
1
st
citron
1
tsk
salt & peppar
2
tsk
maizena
0.5
st
fiskbuljongtärning
1
st
ägg
1
dl
matlagningsgrädde
Instruktioner
Koka upp vatten, citronsaft och skal, salt, maizena och fiskbuljongtärning.
Lägg i fisken och låt den koka i ca 10 minuter.
Lägg ärtorna i pannan tillsammans med fisken de sista 5 minuterna.
Ta försiktigt upp fisken och håll den varm.
Vispa samman äggulan och grädden och vispa ner i buljongen.
Värm såsen till den tjocknar, rör hela tiden.
Smaka av med salt om nödvändigt.
Servera fisken i såsen med kokt potatis eller ris.