Tunnbrödsrullar med räkor

Tunnbrödssnittar med räkor

Tunnbrödssnittar får man inte missa på nyårsmenyn, så varför inte göra dem helt oemotståndligt goda med våra lyxräkor och kanske löjrom? Är perfekta att göra klart ett par timmar i förväg eftersom de bara blir godare då och det tar endast tio minuter och förebereda!

Tips! Använd rom från räkorna istället för löjrom.

 

GRÖNLISTAD!
REA -30%
Från 498 kr Från 398 kr
  • Förberedelser: 10m
  • Total tid: 10m

Ingredienser

  • 2 msk Löjrom (eller rom från räkorna)
  • 200 g Skalade Räkor
  • 1 nypa Dill
  • 1 pkt Färskost Pepparrot
  • 1 pkt Fyrkantig mjukt tunnbröd
  • 1 kryddmått Svartpeppar
  • 1 kryddmåt Havssalt
  • 1 st Citron

Instruktioner

  1. Skala de tinade räkorna nogrannt, grovhacka hälften av räkorna till något mindre delar, lägg sedan undan i en var sin skål.
  2. Bred på rikligt med färskost över tunnbröden.
  3. Hacka dillen och blanda i hälften med de hackade räkorna.
  4. Pressa lite saft från citronen och tillsätt den i röran med lite salt och svartpeppar. Rör om försiktigt.
  5. Sprid ut röran jämnt över dina tunnbröd.
  6. Rulla ihop var och en lite snyggt till en tunnbrödsrulle.
  7. Lägg upp dem på en skärbräda och skär upp alla rullar i ca: 2 cm tjocka snittar.
  8. Vänd upp snittarna på en stor bricka, toppa varje snitt med en räka samt en liten nypa dill!
  9. Låt stå i kylen eller servera direkt!

Lämna ett svar