Fisk + Pizza = Sant

Pizza med tonfisk poké

Vi tycker våra produkter är riktigt gott som pizza tillbehör. Skaldjur, fisk och annan sjömat är grymt att ha på pizza då det ger en annan dimension på den italienska nationalrätten. Vad tycker du? Att göra egen pizza hemma blev en trend under pandemin. Trenden fortsätter och finns det något roligare än att göra en riktigt fin pizza hemma, istället för att gå till pizzerian på hörnet?

Släng bort pizza menyerna och börja gör din drömpizza i hemmet istället! I detta recept så toppar vi med vår utsökta tonfisk poké, västerbotten ost, färska tomater, rödlök, vitlök och ruccola. Din fantasi är det som styr vad du använder lax, räkor och musslor är våra favoriter som vi varierar på pizzan!

GRÖNLISTAD!
  • Tillagningstid: 10m
  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 1 st Deg (eller gör det enkelt med ett "pizzakit")
  • 250 g Tonfisk Poké
  • 1 st Röd lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 150 g Västerbottenost
  • 1 st Tomat
  • 2 nypor Ruccola
  • 1 dl Tomatsås
  • 2 msk Olivolja

Egen deg

  • 2 tsk Bakpulver
  • 6 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 1/2 dl Vatten

Instruktioner

Egen deg

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Knåda degen lite, forma sedan degen till en boll. Kavla ut den på en mjölad bänk.

Pizzan

  1. Tina din Tonfisk Poké i kylskåp i 12-24 timmar.
  2. Värm upp ugnen med en ungsplåt innuti till högsta möjliga temperatur!
  3. Förbered tomatsåsen med svartpeppar o salt, eventuellt lite chili!
  4. Hacka upp vitlök, skiva rödlök och tomat i tunna skivor. Riv osten.
  5. När ugnen blivit varm är det dags att baka ut degen på en varm plåt. Ett tips: Ta tag i ena kanten på degen o låta den långsamt sträcka ut sig med hjälp av gravitation samtidigt som du byter kanter.
  6. Bred tomatsåsen över degen med hjälp av en sked.
  7. Sprid ut ingredienserna lite snyggt.
  8. Avsluta med ost!
  9. In i ugnen men sänk nu värmen från max till runt 200-225°C. Ställ en timer på 5 minuter.
  10. Ta ut plåten o lägga på din tonfisk poké, sätt snabbt in igen. Ställ ytterligare en timer 5 minuter.
  11. När pizzan börjar bli färdig så är kanterna gyllenbruna och det bubblar ordentligt i mitten. ca: 10-15 minuter beroende på vilken typ av ugn.
  12. Tag ut och skär upp bitar på valfritt sätt.
  13. Servera med en nypa salt, roccola och slingra över lite olivolja!

Lämna ett svar