PIlgrimsmusslor och sparris

Pilgrimsmusslor med sparris

Smörstekta pilgrimsmusslor med sparris är en lyxig och imponerade förrätt på finare middagar.

Sparris gillar alla och tillsammans med våra pilgrimsmusslor, så passar smakerna ihop på ett otroligt sätt. Färdigt på under 20 minuter!

  • Förberedelser: 5m
  • Tillagningstid: 15m
  • Total tid: 20m

Ingredienser

  • 500 g Pilgrimsmusslor
  • 1 pkt Färsk sparris
  • 3 msk Smör
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 50 ml Ciona umami fond eller Fiskfond
  • 1 st Citron
  • 1/2 tsk Riven citronskal

Instruktioner

  1. Riv av citronskal och pressa ut saften ur den i en liten skål.
  2. Lägg sparrisen i en kastrull med kokande vatten tills den är mjuk, salta något, sänk värmen och låt sjuda i cirka 8 minuter.
  3. Smält 2 matskedar av smöret i en stekpanna. Lägg i pilgrimsmusslorna och bryn dem, smaka av med salt och peppar och fräs på måttlig hög värme tills de fått färg, cirka 2 minuter per sida. Lägg över pilgrimsmusslorna på en tallrik.
  4. Tillsätt citronskalen i stekpannan och fräs på måttlig värme tills det får färg, cirka 1 minut. Tillsätt citronsaften och låt sjuda i ett par sekunder. Tillsätt fonden och låt sjuda i 3 minuter, rör om lite tills den reducerats till en fyllig konsistens i ytterligare 3 minuter.
  5. Lägg i den sista delen smör. Lägg tillbaka pilgrimsmusslorna och eventuell vätska från dem i stekpannan och sjud på låg värme tills de är genomvärmda.
  6. Lyft försiktigt av sparrisen i ett durkslag för att rinna av, lägg sedan upp sparrisen på serveringsfat. Fördela pilgrimsmusslor med sås över dem.
  7. Krydda av med salt och peppar. Servera med havssalt och nymalen svartpeppar!

Lämna ett svar