Lax i kokosmjölk med nudlar

En hälsosam gryta, kryddig och syrlig med kokosmjölk. Nudlar och lax tillsätts i denna version av rätten, men du kan även använda räkor eller varför inte både och? Gillar du starkare smaker tag i mer chili!

  • Förberedelser: 8m
  • Tillagningstid: 7m
  • Total tid: 15m

Ingredienser

  • 500 g Laxryggsfilé
  • 2 nypor färsk korriander
  • 1 st Lime
  • 2 kryddmått salt (använd helst fisksås istället för salt)
  • 2 kryddmått chilipulver eller chiliflakes
  • 2 kryddmått paprikapulver
  • 1 st Stor rödlök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 4 dl Kokosmjölk
  • 1 pkt Nudlar

Instruktioner

  1. Skär den tinade laxen i lagomt stora bitar, salta och peppra bitarna en aning.
  2. Finhacka vitlök och rödlöken, sätt på stekpannan på lagom värme.
  3. Olja en kastrull eller gutjärnspanna, fräs vitlök och rödlök, blanda i chilipulver och paprikapulveret.
  4. Blanda i kokosmjölken med röd currypasta och fisksås (eller salt).
  5. Lägg i laxbitarna och låt sjuda 4-6 minuter, smaka av, eventuellt mer krydda.
  6. Koka nudlar enligt anvisningarna, och servera i djuptallrik med färsk korriander eller basilika och lite pressad lime.

Lämna ett svar