Sommarhet fruktsalsa som tillbehör till din favorit fisk.

Ett av mina favorit tillbehör till grillade fisk och skaldjur är en het fruktsalsa. Den söta frukten går underbart med hettan från chilin som bryts av syran från limen och kylan från myntan. Receptet är enkelt då du kan testa dig fram till vilken fruktblandning som du gillar bäst – därför gör det sig till ett riktigt smarrigt sommar tillbehör. Att njuta av denna salsa när man sitter en varm sommarkväll i goda vänners lag med en god dryck och en bra grillad fisk är min sommardröm.

Tips: Tänk fruktsallad med sting – du bygger en fruktsallad med valfria frukter, testa gärna att lägga till tomat, gurka, eller lite silver eller rödlök för att göra den mer matig. Sen marinerar du salsan med salt, mynta, koriander och olivolja. Fungerar lika bra att ha på grillad tonfisk, fisktacos, laxburgare eller som side till kyckling, fläsk, eller andra grillade protein.

Ingredienser

  • 1 röd chilli
  • 1 Vattenmelon (liten)
  • olivolja
  • Koriander
  • 1 Vattenmelon (liten)
  • 1 Äpple
  • 2 Persikor
  • 1/2 Gurka
  • 500 g Jordgubbar
  • Mynta
  • Lime
  • salt

Instruktioner

  1. Hacka och skär all frukt (förutom limen) samt gurkan i lika stora goda bitar. Försöka ha lika mycket av varje fruktsort.
  2. Kärna ur och hacka chilin
  3. Blanda all frukt och pressa limejuice över
  4. Skär myntabladen i små strimlor och hacka koriandern, smaksätt med salt och olivolja.
  5. Blanda allt i en stor skål och låt stå i kyla någon/några timmar.
  6. Servera med ny grillad Tonfisk, Svärdfisk, eller varför inte göra en tropisk burgare med våra populära laxburgare.

Lämna ett svar