Torsk i ugn med bacon

Torsk i ugn med tomat och knaperstekt bacon.

Detta recept görs i samarbete med Fiskeriet

 

  • Total tid: 25m

Ingredienser

4 personer

  • 500 g Torskrygg
  • 75 g Bacon
  • 300 g Skinnfria tomater
  • krm, Peppar
  • krm, Salt
  • tsk Socker
  • 2 tsk Finhackad gräslök
  • 3 tsk Olivolja
  • Servera med nykokt potatis

Instruktioner

TORSKEN

  1. Dela torsken i fyra bitar.
  2. Salta och peppra.
  3. Ugnsstek i ca 10 minuter på 200 grader.

TOMATER OCH BACON

  1. Dela tomaterna i 2 halvor och lägg snittsidan ner så att de rinner av sig.
  2. Skär dem i skivor och blanda dem med olivoljan, gräslök, salt, peppar och socker.
  3. Strimla bacon och stek dem knaperstekt.

SERVERING

  1. Fördela tomatblandningen över fisken, strö bacon och extra gräslök på toppen.
  2. Servera med nykokt potatis.

Lämna ett svar