Skagenröra

Skagenröra

Skagenröra är en riktigt klassiker på midsommar, så varför göra den på ett klassiskt vis med riktiga kvalitétsråvaror? Funkar såväl till vanligt toastbröd, bakad potatis eller varför inte på en laxhamburgare?

Ingredienser

  • 500 g stora ishavsräkor
  • 50 g löjrom
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 nypa färsk dill
  • 2 citron
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Ta fram räkorna ur frysen och tina dem genom att sprid ut dem på ett tidningspapper.
  2. Vänta 30-60 minuter för att verkligen låta räkorna tina.
  3. Skala räkorna, lägg de skalade räkorna på en skärbräda och hacka upp dem grovt, eventuellt spara ett dussin hela! Tänk på att inte slänga räkskalen utan ta vara på smakerna genom att koka fond på dem. (https://ishavet.nu/recept/recept/rakfond/)
  4. Finhacka den färska dillen.
  5. Häll upp majonäsen och creme fraichen i en stor skål, blanda i finhackad dill salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt löjrommen och blanda med hackade räkor och färskpressad citron!
  7. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar och garnera med en dillkvist.

Lämna ett svar