Fisk taco

Sjömatstacos

Sjömatstacos den fantastiska måltiden som många inte ens har provat! De är enkla att göra, faktiskt inte mer komplicerad än en vanlig taco, och de är mer smakrikt tycker vi! Genom att man kombinera och byter sjömat kan man variera tacosen. Serveras i varma mjuka tortillabröd med en enkel salsa, marinerad kål och mycket lime! Testa och byt ut köttfärsen mot sjömat och kombinera fredagstacos med sjömatslyxen!

Nedan har ni ett par alternativ på olika fyllningar till sjömatsacos!

Ingredienser

Panerad Torsk

  • 1 kg Torskfilé
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Pankoströbröd
  • salt och peppar

Chilliräkor

  • 500 g Räkor XXL eller Tapas Gambas
  • 1 st, Chilli
  • 2 st, Vitlöksklyftor
  • msk Spiskummin
  • 3 st, Lime
  • 1 Limezest
  • 1 msk Olivolja
  • 2 st, knippe, Koriander

Marinerad kål

  • 1 st Rödkål
  • 1 msk honung
  • 2 st lime

ärt och gräddfilssås

  • 500 g ärtor
  • 300 g gräddfil
  • 2 st st, vitlöksklyftor
  • 1 st, knippe körvel
  • 12 st Tortillabröd

Instruktioner

Marinerad Rödkål

  1. Skär rödkålen fint.
  2. Marinera kålen i honung och lime, smaka av med salt och peppar.

Ärt och Gräddfilssås

  1. Tina ärtorna, och rörihop dem tillsammans med grekisk yoghurt, vitlök och körvel. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ in blandningen i kylen tills deta andra är klart.

Marineraderäkor

  1. Rör ihop alla ingredienser till en marinad. Lägg i räkorna och låt stå i minst 20 min.
  2. Stek de marinerade räkorna i en het panna eller grilla på spett.

Paneradtorsk

  1. Skär fisken i mindre bitar à ca 30 g. Krydda med salt och peppar.
  2. Doppa bitarna i vispat ägg och rulla sedan i pankoströbröd så att du täcker hela fiskbiten
  3. Värm upp olja så att den nästan ryker och stek fisken i 2 minuter på varje sida tills den blivit gyllene

Servera

  1. Värm tortillasen i ugnen.
  2. Fördela dina räkor, torsk och röror på dina varma tortillas.

Lämna ett svar