recept Saltbakad lax med citron fiskbilen ishavet.nu

Saltbakad lax med citron

Att saltbaka lax i folie på grillen låter mer avancerat än det är. Det blir fräscht och gott och passar utmärkt när du bjuder hem några trevliga vänner på sommarmiddag.

  • Förberedelser: 15m
  • Tillagningstid: 15m
  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 600 g norsk Laxfilé, med skinn
  • 3 st citroner
  • 200 g salt, grovt
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 handfull av persilja
  • 1 handfull av gräslök

Instruktioner

  1. Lägg ut saltet på folie. Lägg fisken på saltet med skinnsidan ner.
  2. Skär persiljan och gräslöken fint och gnid in i fisken.
  3. Skär 3 citroner så tunt som möjligt och täck köttsidan, slå in fisken i folie och lägg på grillen.
  4. Grilla i klotgrill under lock i ca 10-15 min.
  5. Citronhollandaise är gott till.

Lämna ett svar