Poké bowl med laxrygg

Få rätter är så fina som en färgglad poké bowl. Dessutom väldigt enkelt och så gott. Jag äter gärna hemgjord poké bowl istället för sushi, då man slipper rulla och så men ändå får samma goda smaker. I många recept marineras laxen men jag tycker den är så god precis som den är så jag väljer att låta den vara precis så!

  • Total tid: 40m

Ingredienser

Riset

  • 400 g tärnad laxrygg
  • riset
  • picklade rödlöken
  • 2 st avokados i skivor
  • 250 g mango
  • 4 msk gari
  • 2 dl sojabönor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 st lime i klyftor
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 dl sushiris
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk mirin
  • 1 skivad rödlök
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker

Picklad rödlök

    Bowl

      Instruktioner

      Riset

      1. Skölj riset noga i kallt vatten. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Koka upp under lock.
      2. Dra ner till lägsta värme. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
      3. Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Blanda ner 2 msk mirin.

      Picklade rödlök

      1. Koka upp ättika, socker och vatten.
      2. Lägg löken i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

      Bowl

      1. Fördela ris i 4 skålar.
      2. Toppa med de olika ingredienserna som på bilden. Servera!

      Lämna ett svar