Är du sugen på att laga grillad lax på spett med chorizo och vita bönor får du vänta till imorgon. Bönorna ska nämligen blötläggas över natten.
- Förberedelser: 15m
- Tillagningstid: 15m
- Total tid: 30m
- Portioner: 4 personer
- Kategorier: Fiskrecept, Grillrecept, Laxrecept
Ingredienser
- 400 g Norsk Laxfilé, med skinn
- 2 nypor spiskummin, malen
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g zucchini
- 2 st plommontomater
- 2 st röd paprika
- 1 kvist rosmarin
- 5 dl hönsbuljong
- 1 st gullök
- 2 dl vita bönor
- 4 st chorizo
- 1 handfull av persilja
Instruktioner
- Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.
- Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.
- Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.
- Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.
- Skär paprika och tomat i grova bitar.
- Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter.
- Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin.
- Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja.
- Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.