recept Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor fiskbilen ishavet.nu

Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor

Är du sugen på att laga grillad lax på spett med chorizo och vita bönor får du vänta till imorgon. Bönorna ska nämligen blötläggas över natten.

  • Förberedelser: 15m
  • Tillagningstid: 15m
  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 400 g Norsk Laxfilé, med skinn
  • 2 nypor spiskummin, malen
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g zucchini
  • 2 st plommontomater
  • 2 st röd paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 st gullök
  • 2 dl vita bönor
  • 4 st chorizo
  • 1 handfull av persilja

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.
  2. Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.
  3. Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.
  4. Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.
  5. Skär paprika och tomat i grova bitar.
  6. Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter.
  7. Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin.
  8. Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja.
  9. Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.

Lämna ett svar