Räktacos skaldjursrecept fiskbilen ishavet.nu

Räktacos

Enkelt, gott och hälsosamt med norska räkor & avokadoröra.

  • Förberedelser: 25m
  • Tillagningstid: 5m
  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 400 g Norska Räkor, skalade
  • 2 st vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek

Avokadoröra

  • 3 st avokado
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chili, röd
  • 1 kruka koriander, färsk
  • 1/2 dl lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Grönsaker

  • 1 st mango
  • 1 st gurka
  • 3 st morot
  • 1 st gemsallad

Tillbehör

  • 1 pkt tortillabröd eller hårda skal
  • 1 kruka koriander, färsk
  • 2 st lime
  • 3 dl gräddfil

Instruktioner

Avokadoröra

  1. Halvera, kärna ur och gröp ur avocadorna. Mosa fruktköttet. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda ihop alla ingredienser till röran.

Grönsaker

  1. Skala, kärna ur och skiva manugon tunt. Skala gurka och morot med potatisskalare och fortsätt skala så det blir tunna remsor. Riv salladen i bitar. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett fat.

Räkorna

  1. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna i omgångar i olja med vitlök och sambal oelek på hög värme i ca 30 sekunder.
  2. Värm eller grilla bröden. Lägg i grönsaker, mango, sallad och avokadorör. Strö över koriander. Servera med lime och gräddfil.

Lämna ett svar