Enkelt, gott och hälsosamt med norska räkor & avokadoröra.
- Förberedelser: 25m
- Tillagningstid: 5m
- Total tid: 30m
- Portioner: 4 personer
- Kategorier: Räkor, Skaldjursrecept
Ingredienser
- 400 g Norska Räkor, skalade
- 2 st vitlök
- 2 msk olivolja
- 2 tsk sambal oelek
Avokadoröra
- 3 st avokado
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st chili, röd
- 1 kruka koriander, färsk
- 1/2 dl lime
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Grönsaker
- 1 st mango
- 1 st gurka
- 3 st morot
- 1 st gemsallad
Tillbehör
- 1 pkt tortillabröd eller hårda skal
- 1 kruka koriander, färsk
- 2 st lime
- 3 dl gräddfil
Instruktioner
Avokadoröra
- Halvera, kärna ur och gröp ur avocadorna. Mosa fruktköttet. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda ihop alla ingredienser till röran.
Grönsaker
- Skala, kärna ur och skiva manugon tunt. Skala gurka och morot med potatisskalare och fortsätt skala så det blir tunna remsor. Riv salladen i bitar. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett fat.
Räkorna
- Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna i omgångar i olja med vitlök och sambal oelek på hög värme i ca 30 sekunder.
- Värm eller grilla bröden. Lägg i grönsaker, mango, sallad och avokadorör. Strö över koriander. Servera med lime och gräddfil.