Benella Pokébowl recept

Poké bowl med Benella Regnbåge

Poké Bowl är en hawaiiansk maträtt som har blivit populär under de senaste åren. Rättens ursprung kommer från de inhemska fiskarna som använde dagens fångst genom att marinera den snabbt och sen äta med ris och andra tillbehör. Detta recept bygger på vår Benella Regnbågslax som är god, nyttig och bättre än vanlig lax, men man kan även bytas ut den mot någon av våra andra sashimiprodukter!

Ingredienser

  • 250 g Benella Regnbågslax Poké
  • 100 g glasnudlar
  • 2 msk krasse
  • 1 mogen avokado
  • 15 st sockerärtor
  • 2 dl tinad mango i bitar
  • 2 dl sojabönor
  • 1 dl pickladlök

Marinad

  • 2 tsk Fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja

Pickladlök

  • 1 del ättika
  • 2 delar, socker
  • 3 delar, vatten

Instruktioner

  1. Beskrivning
  2. Koka nudlarna enligt förpackningen. Vänd dom i ca 1,5 msk av såsen och ställ åt sidan. Skär ner fisken i mindre bitar och marinera den i resten av såsen. Koka sojabönorna 2 min. Skär sockerärtorna i mindre bitar och dela avokadon på mitten och gröt ut innehållet.

Pickladlök:

  1. Skiva löken tunt. Blanda i övriga ingredienser och låt stå med fördel över natten (kan förberedas upp till en vecka innan) Görs den samma dag, värm lagen så att sockret smälter lägg sedan ner löken i den varma lagen och låt kallna. Börja med att lägga nudlarna i botten på en tallrik. Fyll sedan på med alla övriga ingredienser och avsluta med att toppa allt med krasse och sesamfrön. Smaklig måltid!

Lämna ett svar