Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker.

Hälleflundra passar fint att grilla och tillsammans med grönsaker i folie får du en härlig sommarmiddag. Enkelt, snabbt och gott att bjuda på.

Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.

  • Total tid: 25m

Ingredienser

4 portioner

  • peppar
  • salt
  • 2 st bifftomat
  • 1 st rödlök
  • 1 st zucchini
  • 1 st citron
  • 1 msk timjan (färsk)
  • 1 msk gräslök (färsk)
  • 1 msk persilja
  • 600 g Hälleflundra
  • 2 msk salt
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 100 g smör
  • matolja

Fisken

    Örtsmör

      Grönsaker

        Instruktioner

        Marinera fisken

        1. Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
        2. Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas

        Örtsmör

        1. Hacka de färska örterna.
        2. Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
        3. Smaka av med några droppar citronsaft.
        4. Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.

        Foliebakade grönsaker

        1. Skär zucchinin i skivor.
        2. Skär rödlöken i tunna ringar.
        3. Skär bifftomaterna i tjocka skivor
        4. Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
        5. Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.

        Grillning

        1. Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
        2. Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
        3. Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
        4. Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.

        Lämna ett svar