Laxburgare med avokadokräm & mangosalsa

Denna härliga fiskrätt kommer bli en succé på middagsbordet! Salta och peppra laxburgarna som du steker i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd tillsammans med mangosalsa, krispig babyspenat och smarrig avokadokräm. Smaklig måltid!

  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 4 st Laxburgare
  • 4 st hamburgerbröd, gärna brioche
  • babyspenat

Mangosalsa

  • 1 st mango
  • 1/2 st rödlök
  • 1/2 st chili
  • 1 näve koriander
  • 1 st lime
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Avokadokräm

  • 2 st avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st lime
  • salt och peppar

Instruktioner

Mangosalsa

  1. Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
  2. Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Avokadokräm

  1. Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Grillning/Stekning

  1. Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
  2. Stek/grilla burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
  3. Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.

Lämna ett svar