Laxburgare BBQ med äpple- & fänkålssallad

Denna härliga fiskrätt kommer bli en succé på middagsbordet! Salta och peppra laxburgarna som du steker i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd tillsammans med äpple- & fänkålssallad. Smaklig måltid!

  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 4 st laxburgare
  • 4 st ljusa hamburgerbröd, typ pretzels eller valfritt alt.
  • 2 st fänkål, tunt hyvlad
  • 2 st gröna äpplen, tunt hyvlad
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk smoke liquid
  • 2 st bifftomater , skivad
  • frisésallad
  • flingsalt eller hickorysalt
  • svartpeppar
  • råsocker eller farinsocker

Instruktioner

  1. Blanda hyvlad fänkål, äpple och majonnäs till en "slaw". Smaka av med äppelcidervinäger, smoke liquid, salt och peppar. Sockra tomatskivorna och bränn med brännare eller stek i stekpanna på hög värme.
  2. Värm upp grillpannan på högsta värmen. Pensla Salmaburgarna med några droppar rökt olja (alterantivt raps- eller olivolja). Salta och peppra. Grilla ca 1-2 min på vardera sida eller tills att de fått ett gyllenbrunt mönster.
  3. Placera alla delar i hamburgerbrödet i önskad ordning. Njut!

Lämna ett svar