Hotpot med norsk hälleflundra

Hotpot med norsk hälleflundra.

En fast fin hälleflundra blir riktigt god i denna hotpot med kokosmjölk och lime.

Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.

  • Total tid: 50m

Ingredienser

  • 600 g Norsk hälleflundra
  • 12 st små lökar
  • 2 st morötter
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 6 blad, koriander
  • 1 st lime
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk curry madras (mild)
  • msk röd chili
  • 20 g ingefära
  • 1 st limeblad
  • 1 st citrongräs
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Schallotenlök
  • 2 msk Majsolja
  • 1 st rotselleri

4 portioner

    Instruktioner

    1. Krossa alla kryddor i en mortel.

    GÖR SÅ HÄR

    1. Finhacka schalottenlök och vitlök.
    2. Värm oljan och tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök.
    3. Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt
    4. Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
    5. Häll över fiskbuljong och kokosmjölk och smaka av med limejuice.
    6. Sila av.
    7. Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
    8. Tillsätt fisken de sista 3–4 minuterna.

    Lämna ett svar