recept Grillade rödräkor med tomat- och pepparrotsdipp Fiskbilen ishavet.nu

Grillade rödräkor med tomat- och pepparrotsdipp

Grilla på stranden! Rödräkor grillas med enris och serveras med en mustig dipp på tomat, mandel och pepparrot.

Andra räkor. Det går också bra att göra rätten på exempelvis tigerräkor eller gambas.

  • Tillagningstid: 30m

Ingredienser

  • 12 st Rödräkor
  • 2 enkvistar eller cypress
  • träkol eller strandved, att grilla med

Dippsås

  • 1 dl saltad mandel, hackade
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 2 msk rökt sambal oelek
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Tänd grillen och låt den få en fin glödbädd, lägg enkvistarna i blöt i en spann med vatten.
  2. Under tiden gör vi såsen. Blanda tomatkrosset med chilisås och finhackad mandel, smaksätt såsen med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  3. Lägg rödräkorna på grillen och grilla dem 1-2 minuter på ena sidan, lyft gallret och lägg på blötlagda enkvistar direkt på glöden, sätt tillbaka gallret och lägg locket på grillen.
  4. Låt det hela ”röka” 2-3 minuter tills rödräkorna är färdiggrillade. Ät dem direkt med dippsåsen och en bit gott bröd.

Lämna ett svar