Fisk- och skaldjurssoppa

Smakrik fisk- och skaldjurssoppa med torsk, räkor, vitt vin, tomat och fänkål.

Beställ ingredienserna här.

Receptet är gjort i samarbete med Fiskeriet.

 

  • Total tid: 40m

Ingredienser

  • 500 g Torskrygg
  • 200 g Skalade räkor
  • 1 knippe, Persilja
  • 1 st Citron
  • 3 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Purjolök
  • 1 pt Saffran
  • 2 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 st Fiskbuljongstärningar
  • 1 halv, Färsk fänkål

4 portioner

    Instruktioner

    SOPPAN

    1. Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta
    2. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter
    3. Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats

    FISKEN

    1. Skär torskryggen i 2 centimeter stora kuber
    2. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter

    GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA

    1. Red av mjölet som rörts ut i tre matskedar smör.
    2. Smaka av med pressad citron och vitpeppar.
    3. Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering

    Lämna ett svar