Abborre i panna med vitt vin, tomat, örter och grädde

Smakrik rätt med abborrfiléer i vitt vin och grädde. Serveras med färskpotatis, sparris och morot.

Andra fiskar. Det går också bra att göra rätten på exempelvis gös.

  • Total tid: 30m

Ingredienser

  • 600 g abborrefilé eller gösfilé
  • olivolja
  • 1 knippe rädisor, hyvlade
  • 200 g sockerärtor
  • 500 g färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • smör, att steka i
  • 2 st plommontomater
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka dill
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • mjöl, att vända fisken i
  • flingsalt

Instruktioner

  1. Börja koka potatisen i en kastrull med mycket vatten. Tillsätt skivade morötter när tio minuter återstår av koktiden. När det är en minut kvar, tillsätt skivad sparris och sockerärtor.
  2. Blanchera tomaterna och ta bort skal och kärnor, skär ner köttet i mindre tärningar.
  3. Ta fram fisken och byxa den, skär sedan ett tunt snitt längs fisken mitt på och vik den dubbelt så det blir en jämntjock bit fisk. Vänd fisken i mjöl och salta den på båda sidor.
  4. Stek fisken på direkten i smör på båda sidor, ca 1 minut på varje sida. Den ska få yta och gul färg.
  5. Höj värmen, slå sedan på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grädden och låt den koka in snabbt. Sänk värmen och låt det puttra. Tillsätt den hackade tomaten och smaka av med salt.
  6. Servera fisken i stekpannan med sås och hackade örter och tunt hyvlad rädisa samt kokade grönsaker.

Lämna ett svar